Yritysesittelyssä Metsä-Multia Oy

Metsä-Multia syntyi vuonna 1977, kun kaksi Reijoa, Multialaista koneyrittäjää yhdistivät voimansa. Vuonna 2002 yritys siirtyi seuraavalle sukupolvelle, josta alkoi vakaa kasvu yhdeksi Suomen suurimmista metsäalan yrityksistä. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen Metsä-Multian henkilöstömäärä on kasvanut kahdeksasta yli sataan työntekijään ja liikevaihto 17 miljoonaan euroon. Metsä-Multian palveluihin kuuluvat puunkorjuu, lähikuljetukset, maanmuokkaukset sekä suunnittelu. Lisäksi yrityksellä oma halli, jossa korjataan ja pidetään huolta koneista oman henkilöstön voimin.

Menestyvä yritys syntyy ihmisistä käsin

Metsä-Multian nykyiset yrittäjät, veljekset Kai ja Aki Laaja korostavat ihmisten merkitystä kasvun ja kestävän liiketoiminnan kivijalkana. Motivoituneet ja ammattitaitoiset tekijät ovat yrityksen tärkein voimavara, ilman heitä koneet eivä liiku ja puu kulje metsästä eteenpäin. Kun sekä työntekijät että työnantaja ovat sitoutuneita yhteiseen tekemiseen, syntyy vankka luottamus tulevaisuuteen. Kaille ja Akille onkin työnantajina tärkeää mahdollistaa hyvä arki ja tulevaisuuden suunnitelmat myös työn ulkopuolella, tarjoamalla mahdollisimman vakaan työpaikan.

“Olemme iloisia ja koemme onnistuneemme joka kerta, kun voimme palkata meille uuden työntekijän. Meille on tärkeää, että voimme tarjota vakituisia ja pitkiä työsuhteita.”

Vastuullinen työnantaja

Vastuullisuus työnajantanäkökulmasta nousee vahvasti esille mm. Metsä-Multian verkkosivuilla. Vastuullisuus tarkoittaa yrittäjille yllämainitun vakaan työn tarjoamisen lisäksi mm. sitä, että jokainen saa olla töissä oma itsensä, juuri sellaisena kuin on. Turvallisessa ja tasa-arvoisessa ympäristössä jokaisella on mahdollisuus tuoda näkemyksiään esille ja kehittää Metsä-Multian toimintaa.

Kaille ja Akille on tärkeää tarjota työntekijöille myös mahdollisuus ottaa vastuu omasta työstään ja vapaus tehdä oma työ parhaaksi katsomallaan tavalla. Tämä vaatii molemminpuolisen luottamuksen sekä puitteet, jotka mahdollistavat omassa työssä onnistumisen.

Metsä-Multian ja metsäalan tulevaisuuden näkymät

Tulevaisuus näyttää valoisalta niin Metsä-Multialle, kuin metsäalalle ylipäätään. Vaikka maailman tapahtumat väistämättä vaikuttavat myös metsäalaan, on ala Akin ja Kain mukaan se, joka ponnistaa aina ensimmäisenä takaisin ylös. Metsä on yhä tärkeämpi energian ja raaka-aineiden lähde, joten metsäalalla riittää töitä myös tulevaisuudessa.

Artikkelia tehdessämme oli parhaillaan keväisen kelirikon aika, joka kestää keskisessä Suomessa noin kolmisen viikkoa. Silloin on odotettava, että lumet sulavat ja maapohja kuivuu, jotta töitä päästään jatkamaan. Alkuvuosi sujui Metsä-Multialla kuitenkin vauhdikkaasti ja loppuvuodenkin näkymät ovat työntäyteisiä, joten tämän artikkelin tullessa julki ovat kuljettajatkin päässeet jo hyppäämään takaisin koneisiin.

Seuraavasta artikkelista pääset lukemaan lisää siitä, millaista metsäalalla ja Metsä-Multialla työskentely käytännössä on ja millaiselle henkilölle se sopii. Jos olet jo alalla ja etsit seuraavaa työpaikkaa, on Kailla ja Akilla kuitenkin sinulle vielä yksi vinkki: Panosta työhakemukseen! Vaikka lippulappusten kirjoittaminen ei olisikaan vahvin juttusi, pyri erottautumaan joukosta. 😉

Takaisin ylös